Capitalizarea bursieră a Apple a depășit vineri pragul de 3.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din ianuarie anul trecut. Analiștii explică faptul că vânzările de iPhone peste așteptări în cel de-al doilea trimestru și prezentarea de noi produse, inclusiv a căștii de realitate virtuală și augmentată Vision Pro în iunie, “evidențiază rezistența companiei într-o economie incertă”.

Acțiunile Apple, care este și cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, au crescut cu 1,7% vineri, la peste 192 de dolari, în tranzacțiile din deschiderea bursei de la New York.

Apple a mai atins acest prag de trei trilioane de dolari o singură dată, în prima zi de tranzacționare din 2022. Cu toate acestea, vârful s-a dovedit a fi de scurtă durată, iar piețele s-au prăbușit ulterior în urma invadării Ucrainei de către Rusia. La vremea respectivă, acțiunile Apple au ajuns până la 182,86 dolari.

În prezent, alte patru companii americane au o evaluare de peste 1.000 de miliarde de dolari – Alphabet Inc (Google), Microsoft, Amazon și Nvidia.

Surse alternative: FT, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday