După prezentarea iPhone 13, săptămâna trecută, Apple a lansat noaptea trecută iOS 15. Actualizarea este disponibilă pentru toate dispozitivele de la iPhone 6 în sus. Washington Post a realizat o listă a celor mai importante instrumente cu care va veni noua versiune a sistemului de operere. 

În aplicația pentru vreme, sunt disponibile hărți ale temperaturilor și ale calității aerului, despre care experții susțin că îi va ajuta mai ales pe locuitorii zonelor afectate de incendii de vegetație. De asemenea, aplicația va trimite de acum alerte atunci când vremea se schimbă, de exemplu, când începe să plouă.

Odată cu trecerea la iOS 15, utilizatorii de iPhone pot purta convorbiri video prin FaceTime și cu persoane care folosesc telefoane cu Android sau computere cu Windows. Din meniul de apel, posesorul de iPhone poate distribui un link de acces, de tip Zoom, care să le permită celorlalți accesul în convorbire.

Grupul din Sillicon Valley a decis să implementeze și opțiunea de copiere a textului captat într-o fotografie, implementată deja de Google. Concret, un utilizator grăbit poate face o poză la o listă de cuvinte din altă limbă, după care să le copieze și să le caute traducerea pe internet. Instrumentul funcționează pentru imaginile cu o claritate bună.

De asemenea, asistentul vocal Siri va funcționa odată cu ultimul update și fără internet, însă va putea răspunde la o serie limitată de cereri, cum ar fi ascunderea adresei IP, a locației. Washington Post scrie că într-un update viitor, Apple va introduce funcția de moștenire a contului, cum au făcut deja Google și Facebook. Concret, proprietarul contului poate desemna o persoană care să capete accesul la toate datele personale, după prezentarea certificatului de deces.

Sursa: Washington Post

Foto: Apple

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday