Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare de piață IDC, livrările Apple au crescut cu 22% în  ultimul trimestru din 2020, depășind 90 de milioane de telefoane vândute în trei luni, un record. Cota globală de piață a companiei americane este acum de 23,4%.

Veniturile sale trimestriale au depășit pentru prima dată 100 miliarde de dolari, în ciuda faptului că noul iPhone 12, primul dispozitiv compatibil 5G, a ajuns pe piață cu câteva săptămâni de întârziere.

Samsung a livrat aproape 74 de milioane de dispozitive pe parcursul ultimului trimestru din 2020, cu 6,2% mai mult față de aceeași perioadă din 2019, dar pierde prima poziție.

Vânzările companiei chineze Huawei au scăzut cu 42,4% în ultimul trimestru, cu doar 32,3 milioane de smartphonuri vândute, după presiunile extraordinare făcute asupra sa de administrația Trump, toamna trecută, inclusiv prin blocarea companiilor care furnizau subansamble pentru Huawei.

Apple a mai fost pe prima poziție în topurile mondiale de vânzări, dominând piața globală cu o cotă de peste 30% până în anul 2018. Poziția sa a fost cu adevărat pusă în pericol de Samsung începând din 2019, iar în primul trimestru din 2020 căzuse pe poziția a treia, fiind depășită și de Huawei.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday