Organizațiile civice fac apel la toți românii care vor ieși la proteste să nu răspundă la provocări și să izoleze orice persoană sau grup care instigă la violență.

„(București, 24.06.2018) Comunicat de presă – Grupuri civice

Apel la non-violență. Guvernul și Dragnea trebuie să plece.

În așteptarea manifestațiilor publice de azi și din zilele următoare pentru apărarea statului de drept, independenței Justiției și luptei anticorupție, grupurile civice semnatare fac un apel către:

Cetățenii care vor ieși în stradă să fie calmi, să nu răspundă la provocări și să izoleze orice persoană sau grup care instigă la violență. Ascendentul moral față de o guvernare mincinoasă, abuzivă și autoritaristă este principala noastră armă, prin care am câștigat admirația și sprijinul partenerilor noștri din UE și NATO.

Forțele de ordine să fie discrete, calme și să respecte dreptul la liberă exprimare al cetățenilor. Intervențiile brutale și neprovocate din partea Jandarmeriei din data de 20 iunie nu trebuie să se mai repete. Atitudinea Jandarmeriei din data de 21 iunie a fost un model de respect față de cetățeni și ea trebuie replicată azi și în următoarele zile.

Manifestațiile urmăresc demisia Guvernului, demisia Președintelui Camerei Deputaților, precum și oprirea definitivă a schimbării codurilor penale și a atacului brutal asupra independenței justiției și magistraților. Protestele sau nesupunerea civică sunt legitime și morale. Violența nu este! Fiți fermi, dar nu violenți!

#activAG Piteşti
Acțiunea Civică Galați
Asociația Aradul Civic
Asociația culturală Noul Horizont Valencia
Asociația Voci pentru Democrație și Justiție (VeDem Just)
Corupția Ucide
Dăruiește Viața
Diaspora Franța solidară cu România
Evident Deva
Geeks for Democracy
#Iașulnutace
Inițiativa România
Inițiativa Timișoara
One Vision: Rezist
Oradea Civică
Procivic Baia Mare
#Reset
#REZISTENȚA
#Rezist Constanța
#Rezist Galați
Rezistența în Valencia
#Rezist Liguria
#Rezist Marseille
#Rezist Milano
Ștafeta Steagului Uniunii Europene
Umbrela AntiCorupție Cluj
Vă Vedem din Iași
Vă Vedem din Sibiu”, se arată în comunicatul de presă al organizațiilor civice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday