Medicul Anthony Fauci, epidemiologul Casei Albe și directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că reapariția cazurilor din SUA reprezintă o extensie a focarului de la începutul anului, iar nu un al doilea val.

Numărul de infecții cu coronavirus este în creștere în Statele Unite, după ce unele state s-au grăbit să-și reducă restricțiile în mai. De atunci, mulți tineri au ignorat distanțarea socială și măsurile recomandate de autorități. “Vârsta medie a persoanelor care se infectează acum a scăzut cu  15 ani față de acum câteva luni, în special de când statele New York, New Orleans și Chicago au fost grav afectate”, a spus Fauci.

Guvernatorul statului Florida (care a raportat un nou record de cazuri după weekendul trecut), Ron DeSantis, a afirmat că vârsta medie a pacienților diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 33 de ani, în timp ce la debutul pandemiei era de 50-60 de ani.

Un reportaj Business Insider arată că în Arizona, unde se înregistrează acum cel mai grav focar epidemic din SUA, principala cauză a infectării oamenilor tineri este faptul că aceștia ignoră pur și simplu regulile de protecție.  Portugalia și Israel înregistrează de asemenea scăderi ale vârstei medii a persoanelor infectate cu coronavirus.

Fauci a spus că se așteaptă ca un eventual vaccin, aflat acum în faza de dezvoltare la mai multe companii, să funcționeze bine și să ofere protecție cel puțin pentru o anumită perioadă de timp, dar el nu va putea oferi o protecție infinită în timp, așa cum este cazul vaccinului pentru rujeolă.

Surse alternative: CNBC, Reuters. Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday