Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a amendat cu o sumă totală de 2.690.000 lei marii furnizori de gaze în urma unor plângeri din partea clienților companiilor referitoare la notificările primite de la furnizori în legătură cu intenția de creștere a prețului gazelor naturale. 

În urma investigațiilor, autoritatea a decis că furnizorii Engie România, E.ON Energie România și Restart Energy România trebuie să plătească fiecare câte 800 de mii de lei pentru deoarece, în ofertele lansate public cu preț fix, companiile nu au menționat că “furnizorul își rezervă dreptul de a modifica pe parcursul acestei perioade preţul ofertat și astfel, nu și-au îndeplinit obligația legală de a pune la dispoziția acestora, în mod transparent, informații clare, cu privire la prețurile practicate pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, preț pe care, ulterior, au intenționat să-l modifice, începând cu lunile octombrie și noiembrie 2021, prin notificări trimise anumitor categorii de clienți”.

De asemenea, Premier Energy a fost sancționată cu 200 de mii de lei pentru aceleași fapte

Totodată, ANRE a dispus acestor furnizori să notifice tuturor clienţilor finali care au acceptat oferte comerciale cu preț fix, menținerea prețului gazelor naturale la care s-au obligat prin ofertă, pe toată durata acesteia, și, după caz, modificarea contractelor de furnizare a gazelor naturale în acord cu oferta comercială cu preț fix”, se arată în comunicatul ANRE.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia au fost sancționate cu o amendă în valoare de 30 de mii de lei pentru nerespectarea “prevederilor legale privind elaborarea ofertelor-tip, respectiv pentru lansarea de oferte-tip în care nu se menționa data de întocmire a ofertei-tip și nici perioada de valabilitate a ofertei, menționându-se doar data expirării acesteia”. Nova Power&Gas a fost amendată tot cu 30 de mii de lei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday