Chiar dacă utilizatorii au stat mai mult acasă și, implicit, au cumpărat mai multe jocuri video, industria de profil a fost și ea afectată de pandemie, multe dintre titlurile anunțate au fost amânate pentru perioade lungi de timp, unele dintre ele fiind lansate cu probleme tehnice. 

Locul întâi, într-un top al tuturor platformelor, este ocupat de Animal Crossing: New Horizons, valabil însă doar pe consola Nintendo Switch. Jocul este al cincilea din din seria Animal Crossing și a fost lansat pe 20 martie, chiar la începutul perioadei de carantină. Jocul este atât singleplayer cât și multiplayer, oferind un sistem de construcție nou, dar și opțiunea de personalizare a profilului jucătorului. 

The Last Of Us Part 2 este al doilea titlu din topul realizat de Metro GameCentral. Jocul este exclusiv pentru platformele Playstation, fiind produs de de Naughty Dog. The Last Of Us Part 2 este unul dintre cele mai bune jocuri de acțiune. Dezvoltarea lui a început în 2014, iar data lansării a tot fost amânată din 2016 și până pe 19 iunie 2020, din cauza unor probleme tehnice și a pandemiei. 

Spelunky 2 (disponibil pe PS4 și PC)  este pe locul trei. Lansat în septembrie 2020, la 12 ani de la lansarea primului joc din serie, Spelunky 2 a fost dezvoltat de către Mossmouth și BlitWorks. Este un joc de platformă, 2D, ce oferă un mod multiplayer extins. Acesta va fi disponibil și pe Nintendo Switch de la mijlocul anului viitor. 

Al patrulea titlul, Ori And The Will Of The Wisps, este unul dintre primele jocuri exclusive Xbox ce va apărea pe noul Xbox Series X. Jocul este disponibil pe consolele Xbox și Nintendo Switch, dar și pe PC (Windows). Produs de Moon Studios, Ori And The Will Of The Wisps a fost anunțat în 2017 și a fost lansat în luna martie a acestui an. 

Noua adaptare a Final Fantasy 7 (Remake) ocupă locul 5 și este un alt titlu disponibil doar pe consolele celor de la Sony. Jocul original, Final Fantasy VII, a fost lansat în 1997, iar această adaptare a acestuia a apărut în magazine pe 10 aprilie 2020.  Produs de Square Enix, Final Fantasy 7 Remake a devenit unul dintre cele mai bune ale seriei. 

Printre alte titluri din topul Metro GameCentral, cel mai așteptat joc al anului, Cyberpunk 2077, ocupă locul 9, noul joc din seria Spider-Man, Spider-Man: Miles Morales este pe locul 10, iar Doom Eternal locul 11.

Topul integral:

1. Animal Crossing: New Horizons
2. The Last Of Us Part 2
3. Spelunky 2
4. Ori And The Will Of The Wisps
5. Final Fantasy 7 Remake
6. Half-Life: Alyx
7. Nioh 2
8. Hades
9. Cyberpunk 2077
10. Spider-Man: Miles Morales
11. Doom Eternal
12. The Pathless
13. Star Wars: Squadrons
14. Horace
15. Ghostrunner
16. Paper Mario: The Origami King
17. Streets of Rage 4
18. Immortal Fenyx Rising
19. Mortal Shell
20. Wasteland 3

Sursa: Metro

Foto: ELHExpress//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday