Potrivit datelor Oficiului Național de Statistică al Marii Britanii, în săptămâna care s-a încheiat pe 23 iulie, în Anglia și Țara Galilor au fost înregistrate 327 de decese care aveau ”menționat COVID pe certificatul de deces”, în creștere cu 50% față de săptămâna precedentă. 308 dintre acestea au fost în Anglia, comparativ cu 213 în săptămâna precedentă, în timp în Țara Galilor s-au înregistrat 16 decese, față de patru cu o săptămână înainte.

Este cel mai mare număr de decese de la jumătatea lunii aprilie (362). Totodată, ONS arată că numărul deceselor indiferent de cauză din Anglia și Țara Galilor, în săptămâna 17-23 iulie, a fost cu 7,2% peste media pentru perioada similară a ultimilor cinci ani de dinainte de pandemie. 

Numărul deceselor asociate Covid a crescut în opt din cele nouă regiuni engleze, iar cea mai mare creștere a fost raportată în nord-vest. Acesta reflectă impactul celui de-al treilea val de coronavirus care a lovit Marea Britanie în luna mai și care a determinat o creștere a numărului de cazuri noi și a pacienților spitalizați. Chiar dacă în ultima perioadă numărul de cazuri noi de Covid a scăzut semnificativ, acest lucru nu se reflectă încă în datele privind decesele.

Deși numărul deceselor din ultima săptămână este cel mai mare din ultimele trei luni, este încă mult sub nivelul atins în vârful celui de-al doilea val, când au fost raportate 8.433 de decese în ultima săptămână din ianuarie.

Potrivit ONS, de la începutul pandemiei, în Marea Britanie, au fost înregistrate 155.133 de decese asociate Covid. Cel mai mare număr de decese raportate într-o singură zi, 1.484, a fost înregistrat pe 19 ianuarie.

Surese alternative: ONS, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday