“Liga poate confirma astăzi că între luni, 20 decembrie și duminică 26 decembrie, 15.186 de teste COVID-19 au fost folosite în rândul jucătorilor și personalului clubului. Dintre acestea, au fost 103 noi cazuri pozitive”, a anunțat Premier League într-un comunicat. Cele 103 cazuri reprezintă o creștere față de săptămâna anterioară, când erau depistate pozitiv 90 de persoane, tot un record și atunci.

Până acum, 15 meciuri au fost amânate din cauza valului de infectări izbucnit după apariția Omicron. Reprezentanții Premier League au decis însă să nu oprească sezonul competiţional, astfel că meciurile pot avea loc dacă echipele au 13 jucători apți de joc și un portar.

În urma numărului mare de infectări, Premier League a hotârât introducerea unor măsuri de urgență printre care se numără: testarea antigen zilnică, testarea PCR de două ori pe săptămână a personalului și a jucătorilor, purtarea măștii de protecție în toate spațiile închise ale cluburilor, păstrarea distanței sociale. Premier League anunță că a făcut publice aceste date “pentru a păstra transparența și integritatea competiției”, însă precizează că nu va publica și numele jucătorilor testați pozitiv.

Surse alternative: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday