Biroul de Statistică Națională (ONS) a raportat vineri că rata de infectare cu coronavirus (rata R) a crescut într-un ritm alarmant în săptămâna încheiată pe 10 iulie. Dacă în săptămâna precedentă rata R era de un caz la 160 de persoane sănătoase, aceasta a crescut la un caz din 95 de persoane.

În Anglia, ponderea persoanelor testate pozitiv a continuat să crească în săptămâna 5-10 iulie. Estimăm că 577.700 de persoane din Anglia au avut Covid, însumând în jur de o persoană infectată la 95 de persoane sănătoase”; a explicat ONS.

Chiar săptămâna trecută, un studiu al Imperial College London arăta că numărul cazurilor de Covid se dublează aproximativ o dată la șase zile, pe fondul unui nou val de cazuri provocat de varianta Delta. În cadrul studiului, rata de pozitivare a testelor a fost de 0,6% între 24 iunie și 5 iulie, față de 0,15% în perioada dintre sfârșitul lui mai și începutul lui iunie.

Surse alternative: Reuters, SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday