Începând de vineri, masca de protecție va fi necesară în teatre, cinematografe sau săli de spectacol, însă nu și în restaurante și cafenele. De luni, accesul în spațiile închise aglomerate, cum sunt cluburile, se va face în baza certificatului Covid. Totodată, angajatorilor li se va cere să își mute activitatea în sistem online, acolo unde este posibil.

Premierul a anunțat noile măsuri în urma avertismentelor oamenilor de știință referitoare la varianta Omicron. Autoritățile vor să se asigure că sistemul național de sănătate (NHS) nu va ajunge să fie copleșit de un număr prea mare de cazuri noi.

Boris Johnson a reluat apelul pentru imunizarea cu doza a treia. Întrebat de ce nu ia în calcul și vaccinarea obligatorie, prim-ministrul a răspuns că populația nu trebuie forțată. Totuși, legat de asta, a spus că la un moment dat, Marea Britanie va trebui să aibă o discuție națională despre felul în care facem față acestei pandemii, întrucât ciclul de introducere – eliminare de restricții nu poate continua la nesfârșit.

În toată Marea Britanie au fost identificate până acum 568 de cazuri de infectare cu Omicron, la 11 zile de la descoperirea primului caz.

Surse alternative: The Guardian, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday