Oficiul Național de Statistică (ONS) estimează că 85.600 de persoane din țară au avut Covid în săptămâna 22- 29 mai, cel mai mare nivel din 16 aprilie și până acum. Potrivit ONS în săptămâna precedentă s-au înregistrat 48.500 de cazuri.

Cele mai importante creșteri s-au înregistrat în nord-vestul Angliei (regiune afectată de răspândirea tulpinei indiene), unde se estimează că o persoană din 280 a avut Covid în acest interval, în East Midlands și în sud-vestul Angliei. Potrivit ONS, creșteri se înregistrează și în West Midlands și Londra, în timp ce pentru alte regiuni tendința este incertă. Cele mai mici rate de infectare s-au înregistrat în Sud-Estul Angliei cu aproximativ o persoană din 1.490 infectate.

În același timp, Ministerul Sănătății anunță că rata de reproducere (R) în Anglia rămâne peste 1,  între 1 și 1,2, comparativ cu 1-1,1 săptămâna trecută. Aceste date vin într-un moment în care premierul Boris Johnson trebuie să decidă dacă va menține calendarul ridicării restricțiilor și pe 21 iunie va renunța la toate interdicțiile. 

Tendințe de creștere a numărului de cazuri de Covid se înregistrează și în Țara Galilor, unde în ultima săptămână ONS estimează că 2.900 de persoane erau infectate (aproximativ una din 1.050), față de 800 în săptămâna precedentă. În timp ce în Irlanda de Nord și Scoția tendința este ”incertă”.

Sursă alternativă: Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday