Sajid Javid, ministrul Sănătății, a estimat că măsura vizează 103 mii de angajați încă nevaccinați, în condițiile în care 90% din personalul NHS a fost imunizat cu două doze de ser anti-Covid. Ministrul a precizat că vor fi scutiți de obligație cei care nu se pot vaccina din motive medicale și cei care nu intră în contact direct cu pacienții.

Mai precis, vor fi obligați să se vaccineze medicii, asistenții, stomatologii, îngrijitorii la domiciliu, dar și personalul auxiliar cum ar fi recepționiștii din spitale, pentru că iau contact cu persoanele internate. Opoziția a îndemnat guvernul să procedeze cu prudență, amintind de cele peste 90 de mii de locuri de muncă vacante din sistemul de sănătate.

Scoția și Țara Galilor nu au făcut nicio propunere pentru a introduce obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din sănătate, în timp ce în Irlanda de Nord urmează să aibă loc o consultare publică în acest sens. 

Până la momentul actual, peste 92% din personalul medical din prima linie a primit deja prima doză de vaccin, iar 89% sunt complet imunizați. Totuși, aceste rate variază mult de la o unitate medicală la alta. La nivelul Regatului, mai mult de 45,8 milioane de persoane au fost complet imunizate, reprezentând 79,8% din populația de peste 12 ani, în timp ce 87,5% au primit prima doză de vaccin anti-Covid.

Surse alternative: BBC, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday