Premierul Boris Johnson și-a început discursul afirmând că “este atât frustrantă, cât și alarmantă viteza cu care se răspândește noua variantă a coronavirusului”. Johnson a spus că având în vedere aceste aspecte se impune o nouă carantină la nivel național. Circulația persoanelor va fi limitată strict, acestea putând părăsi locuința pentru un număr limitat de motive. Măsura intră în vigoare la miezul nopții.

Școlile primare, dar și învățământul secundar vor trece în sistem online. “Problema nu este că școlile sunt nesigure pentru copii, este foarte puțin probabil ca copiii să fie grav afectați chiar de noua variantă de Covid. Școlile ar putea acționa ca vectori de transmitere, provocând răspândirea virusului între familii”, a completat premierul. Cel mai probabil și examenele vor fi amânate, potrivit lui Johnson.

Magazinele neesențiale și saloanele de înfrumusețare vor fi închise, iar restaurantele vor funcționa doar în sistem de take-away. Sporturile de echipă în aer liber nu vor fi permise, dar Premier League va putea continua.

Pe 4 ianuarie, 26.626 de pacienți cu Covid-19 erau spitalizați în Anglia, în creștere cu 30% față de o săptămână mai devreme.

În primăvară, Anglia a intrat cu întârziere față de alte țări europene într-o carantină similară cu cea anunțată acum, dar din toamnă a preferat introducerea unui sistem de restricții locale.

Surse alternative: BBC, The Guardian, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday