Autoritățile britanice au identificat până acum 2.323 de cazuri confirmate de infectare cu varianta indiană, care a devenit dominantă în regiunile Bolton, Blackburn și Darwen, cu 483 de cazuri confirmate, o dublare în ultima săptămână pe toate categoriile de vârstă. Precizează că tulpina indiană “tinde să NU penetreze grupurile de persoane mai în vârstă care s-au vaccinat”.

Cercetătorii cred că varianta indiană se răspândește mai ușor, dar datele preliminare sugerează că vaccinurile actuale reușesc să ofere protecție împotriva acesteia. Autoritățile britanice au intensificat campania de vaccinare în zonele afectate de tulpina indiană și oferă acum vaccin tuturor locuitorilor din aceste zone, indiferent de vârstă. La nivel național în acest moment sunt imunizate persoanele de peste 37 de ani.

Luni, Marea Britanie a raportat un total de 1.976 de cazuri și cinci decese, iar numărul persoanelor internate în spital a scăzut sub o mie de persoane, pentru prima dată din septembrie anul trecut. Până acum au fost vaccinate aproape 37 de milioane de persoane dintre care 20,2 milioane au primit și a doua doză. 

Cu toate acestea, guvernul ia în calcul să amâne următoarea etapă de relaxare prevăzută pentru 21 iunie, când ar urma să fie eliminată limitarea contactelor și permisă organizarea nunților, botezurilor și redeschiderea cluburilor de noapte. De luni, Marea Britanie a ridicat o serie de alte restricții și a permis călătoriile în străinătate.

Surse: BBC, GOV.UK

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday