Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson, la o conferință de presă la care a participat în sistem online.

Principalele declarații ale lui Johnson: 

  • Dacă nu ridicăm acum restricțiile, atunci ne confruntăm cu riscul unor condiții și mai dure în lunile mai reci. Vine un punct după ce atât de mulți au fost vaccinați când alte restricții nu mai împiedică internările și decesele, ci pur și simplu întârzie inevitabilul.
  • Este “esențial” să menținem sistemul de testare, urmărire și izolare. Avem nevoie și de mai mulți tineri care să se vaccineze.
  • Pașapoartele de vaccinare vor fi obligatorii pentru cei care vor să meargă în cluburi, începând cu sfârșitul lunii septembrie, fără opțiunea de a prezenta un test negativ.
  • Lista țărilor care necesită vaccinarea deplină a călătorilor ca și condiție de călătorie fără carantină este “probabil să fie extinsă”, pe fondul răspândirii variantei Delta.

Regatul Unit a fost plasat în a patra categorie de risc epidemiologic (cel mai accentuat risc), de către Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC). De altfel, Centrul a emis o recomandare pentru cetățenii americani, în sensul evitării călătoriilor în Marea Britanie.

Înaintea conferinței lui Boris Johnson, în centrul Londrei au protestat sute de persoane, împotriva restricțiilor epidemice, care au fost ridicate începând de azi. Mulțimea a blocat traficul și s-a împins cu forțele de ordine.

Protestatarii purtau pancarte cu sloganuri precum “Libertate”, “Destul e destul”. Începând de astăzi, adunările sunt permise fără limită de persoane iar masca de protecție nu mai este obligatorie. Guvernul a caracterizat schimbările ca o transpunere a responsabilității de la stat la individ. Cu caracter de recomandare, oamenii sunt încă încurajați să lucreze de acasă, să se întâlnească în aer liber, și să poarte măștile în zonele aglomerate. Există, de asemenea, cerințe de izolare pentru cei care intră în Regat.

Experții au criticat măsurile Guvernului, deoarece ridicarea restricțiilor vine în ciuda unei creșteri imense a cazurilor de coronavirus, determinată de varianta Delta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday