Ministerul britanic al Apărării a precizat că militarii vor oferi ”sprijin de la distanță”, în cadrul campaniei de testare în masă. Aceștia vor ajuta la înființarea centrelor de testare și vor oferi informații, prin telefon, instituțiilor care au nevoie de asistență în cadrul acestui proces.

Ministerul explică faptul că ”majoritatea suportului nostru se va materializa prin webinarii și întâlniri individuale”, dar că vor exista și militari gată să ofere sprijin fizic, dacă va fi nevoie. Ben Wallace, secretarul Apărării, a adăugat: ”Ne vom folosi experiența pentru a realiza acele teste rapide, care nu au nevoie de analize amănunțite în laborator pentru a oferi un rezultat”. 

Sindicatele de profesori reclamă, însă, că nu au avut timp să se pregătească pentru valul de teste, motiv pentru care guvernul pregătește o revenire eșalonată în sălile de clasă. Astfel, școlile vor începe tot în sistem online, pentru a oferi timp autorităților să se concentreze pe studenți și corpul profesoral. Alte uniuni de profesori au atras atenția că o revenire la modelul fizic de predare crește riscul ca studenții să se infecteze cu noua tulpină de coronavirus, care se răspândește mult mai rapid.

Până acum, armata a mai fost folosită pentru campanii similare, în Londra și, mai recent, în Kent, pentru a decongestiona aglomerația pe partea britanică a Canalului Mânecii, după ce Franța suspendase temporar circulația dinspre Marea Britanie.

Ieri, Marea Britanie a înregistrat un record de cazuri noi descoperite în 24 de ore, mai exact 41.385. În același interval, au decedat 357 de persoane, iar 20.426 de persoane erau internate în spital, pentru tratament.

Planul după care se vor relua cursurile în provinciile Marii Britanii:

  • Anglia: Elevii de gimnaziu din anii terminali vor reveni în sălile de clasă imediat după vacanță. Autoritățile urmăresc reluarea cursurilor cu toți elevii până la 11 ianuarie.
  • Scoția: Școlile își reiau activitatea online pe 11 ianuarie. Situația va fi reevaluată o săptămână mai târziu.
  • Țara Galilor: Este de așteptat ca majoritatea elevilor să revină fizic la ore pe 11 ianuarie și ca toți să revină șapte zile mai târziu.
  • Irlanda de Nord: Elevii din clasele 8-10 vor funcționa în sistem online cel puțin până pe 25 ianuarie.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday