Ford a precizat că o parte (necunoscută) din investiție este susținută din Fondul de Transformare a Autovehiculelor, deținut de guvern. În general, guvernul britanic obișnuiește să ofere aproximativ 10% din valoarea totală a investițiilor pentru companiile auto care urmăresc să producă componente sau vehicule electrice în Marea Britanie. 

Fabrica din Halewood va începe să producă, din 2024, în special piese “care asigură puterea mașinilor electrice”, precizează compania. Ford a anunțat că va produce anual aproximativ 250 de mii de astfel de componente, inclusiv motoare pentru mașinile electrice. Decizia are rolul și de a salva 500 de locuri de muncă din cadrul uzinei, care în prezent produce sisteme de transmisie pentru mașini pe benzină și motorină. Producătorul auto a promis anterior că, până în 2030, întreaga sa gamă de autovehicule vândute în Europa va fi complet electrică. 

Ministrul britanic al Energiei, Kwasi Kwarteng, a declarat că decizia companiei este dovada suplimentară că Marea Britanie rămâne una dintre cele mai bune locații din lume pentru producția auto de înaltă calitate. În această cursă globală extrem de competitivă pentru asigurarea producției de vehicule electrice, prioritatea noastră este să ne asigurăm că Marea Britanie profită de avantajele sale”.

În ciuda crizei de componente care a afectat majoritatea producătorilor din industrie, Ford a susținut de mai multe ori că nu se confruntă la acest moment cu orice fel de probleme referitoare la lanțul de aprovizionare.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Sursa foto: Joa Souza | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday