Nu este vorba de numărul cazurilor nou raportate (deși au scăzut masiv și acestea, așa cum arată graficul de mai sus), ci de infectarea generală a populaiei, testată printr-un sondaj masiv, efectuat pe 85 de mii de voluntari, săptămânal și desfășurat de Universitatea Imperial College.

Acesta arată că între 4 și 13 februarie doar una din 63 de persoane era infectată, față de una din 196 de persoane infectate, la jumătatea lunii ianuarie, o scădere de două treimi a numărului de persoane infectate. Nivelul actual de infectare al populației din Anglia este similar celui din luna septembrie, când a fost identificată pentru prima dată tulpina Kent (B117, cunoscută și ca tulpina britanică).

Cercetătorii estimează că numărul național R pentru Anglia este între 0,69 și 0,76, orice valoare sub 1 semnificând un regres epidemiologic.

Profesorul Paul Elliott, directorul programului de la Imperial College a declarat pe Sky News că măsurile de carantină națională introduse de guvern în primele zile din ianuarie sunt eficiente: “Este încurajator faptul ca reducerea numarului de infectări a avut loc la toate vârstele și în majoritatea regiunilor din întreaga țară.

Guvernul Johnson a încercat mai multe sisteme de restricții locale în toamna trecută, dar acestea nu au dat rezultate.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday