Discuțiile în acest sens sunt programate să aibă loc pe 30 decembrie.

Sir Patrick Vallance, consilierul-șef pe probleme științifice, a avertizat asupra nevoii de a extinde restricțiile la nivelul patru, ceea ce înseamnă că transmiterea este „ridicată sau în creștere exponențială”.

Trebuie să ne asigurăm că avem nivelul potrivit de restricții pentru a combate virusul. Sunt de părere că numărul de cazuri va continua să crească. Așadar, actualele restricții în unele zone ale țării ar trebui actualizate”, a declarat Vallance.

Totodată, numeroși experți pe probleme sanitare declară că dacă nu va fi impusă o carantină națională în Marea Britanie, în următoarele zile, “mii de vieți vor fi pierdute și va fi un dezastru”.

În același timp, cercetătorul britanic Robert West atrage atenția asupra “resetării strategiei naționale privind pandemia”. Acesta spune că este esențial ca Marea Britanie să dezvolte un program de testare, carantinare și suport pentru pacienți similar cu cel din China, Japonia sau Coreea de Sud. 

Reamintim, în urmă cu trei zile, Boris Johnson anunța că sud-estul Angliei, inclusiv Londra, intră în carantină până pe 30 decembrie. Printre restricții, locuitorii pot părăsi locuințele numai din motive întemeiate, iar la mesele festive nu pot participa persoane din locuințe diferite.

Surse alternative: Sky News, Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday