Peste 870.000 de elevi înscriși la o școală de stat au absentat de la cursuri, săptămâna trecută, școlile secundare fiind cele mai afectate.

Cifrele publicate de Departamentul pentru Educație au arătat că 82,9% dintre elevi au mers la școală săptămâna trecută, în scădere de la 86,5% cu o săptămână înainte. 

Un sfert dintre școli au peste 30 de elevi aflați în izolare, în creștere de la 9% la începutul lunii, iar 36% dintre școli au cel puțin un elev în autoizolare, în creștere față de 29% săptămâna trecută.

Uniunea Națională pentru Educație spune că scăderea prezenței la școală este rezultatul direct al neglijenței guvernului.

”Școlile și profesorii lucrează extrem de greu pentru a menține sistemul în funcțiune fără niciun sprijin sau resurse din partea guvernului. Situația a atins un moment de criză, iar guvernul nu mai poate lăsa coronavirusul să mai bulverseze școlile”, a declarat secretarul general al Uniunii.

Departamentul pentru Educație spune că ”cel puțin 99% din școli sunt deschise în fiecare săptămână”.

Surse alternative: Guardian, Guvernul britanic

Foto: Unsplash/Jeffrey Hamilton

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday