Cele șapte noi centre de vaccinare se vor deschide la Birmingham, Bristol, Londra, Manchester, Newcastle, Stevenage și Surrey. Aproximativ 600 de mii de persoane urmează să fie chemate în zilele următoare la unul dintre noile centre regionale.

În prima fază a programului britanic de vaccinare intră persoanele cu vârsta peste 70 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele vulnerabile. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, urmează să prezinte într-o conferință de presă planul guvernului de livrare a vaccinului.

Hancock a declarat duminică că aproximativ două milioane de persoane din Marea Britanie au fost vaccinate și că aproximativ 200 de mii de seruri sunt administrate zilnic în Anglia. O statistică oficială în acest sens urmează să fie publicată de autorități.

Sâmbătă, experții în sănătate au avertizat că ar putea fi necesară o carantină mai strictă în Anglia. Hancock a cerut oamenilor să respecte legile și normele de protecție sanitară. Încălcarea regulilor poate fi fatală. A rămâne acasă este cel mai important lucru pe care îl putem face în mod colectiv, ca societate.

Anglia este în carantină națională. Oamenii pot ieși din casă doar din motive întemeiate, precum aprovizionarea cu alimente, sau pentru a merge la serviciu, acolo unde nu se poate desfășura telemuncă. Măsuri similare sunt în vigoare în mare parte din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Marea Britanie a înregistrat peste 80.000 de decese provocate de coronavirus de la începutul pandemiei.

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday