Potrivit cancelarului german, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu a primit încă suficiente informații despre vaccinul anti-Covid Sputnik V, pentru a-l putea aproba, dar dacă aprobarea va veni în curând, Germania îl va cumpăra. “Dacă aprobarea va veni peste câteva luni, când vom avea suficiente doze din alte vaccinuri, ne vom pune întrebarea cât de mult vaccin comandăm.”

Scopul lui Merkel este ca Germania să poată renunța la sistemul actual de prioritizare a vaccinării și toți oamenii care vor vaccin să îl poată primi, dar acest lucru va fi posibil doar pe măsură ce țara va reuși să aibă suficiente doze.

În acest timp, Brazilia, o țară confruntată cu un vârf epidemic dramatic, tocmai a respins autorizarea vaccinului rusesc, în ciuda faptului că mai multe regiuni au cerut insistent aprobarea acestuia. Agenția braziliană a medicamentului a considerat, la rândul ei, că producătorii Sputnik V nu au oferit suficiente date despre testarea acestuia.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday