Angela Merkel consideră că NATO trebuie să se concentreze pe Rusia, prin organizarea unei prezențe militare pe flancul de est, pentru a se apăra de o potențială agresiune a țării, potrivit Deutsche Welle.

„Provocările pentru NATO s-au schimbat drastic în ultimii ani”, a spus Merkel, care a subliniat că, în urmă anexării de către Rusia a Peninsulei Crimeea și a sprijinului pe care Moscova îl oferă rebelilor din estul Ucrainei, este important ca NATO să se concentreze mai mult pe apărarea alianței: „Pentru a face acest lucru, trebuie să facem aranjamentele necesare, de exemplu printr-o prezență în țările din Europa Centrală și de Est”, a afirmat cancelarul german.

„Desigur, vrem să avem o relație responsabilă cu Rusia”, a adăugat Merkel, care a mai spus că acesta este și motivul pentru care discuțiile vor continua în cadrul Consiliului NATO-Rusia. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday