Germania va face concesii în privinţa investiţiilor și va sprijini statele din zona euro care se confruntă cu probleme, transmit AFP şi Reuters. Reformarea UE post-Brexit, inițiată de Emmanuel Macron, presupune împărţirea mai uniformă a riscurilor între statele care folosesc moneda comună, în principal prin crearea unui buget al Zonei Euro şi a unui Fond Monetar European, precum şi a unui post de ministru de finanţe şi a unui parlament al Zonei Euro, propuneri care până acum au fost primite cu rezerve la Berlin.

Răspunsul cancelarului german vine într-un moment de sporire a temerilor privind viitorul blocului comunitar, pe fondul turbulenţelor politice din Italia şi Spania şi a escaladării tensiunilor transatlantice.

Într-un interviu apărut duminică în publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Angela Merkel a declarat că Germania, principala economie a Zonei Euro, va sprijini un buget de investiţii, care nu poate fi mai mic “de zece miliarde de dolari”, dar “este nevoie de o convergenţă economică mai rapidă între statele membre”.

Citește mai mult pe m.stirileprotv.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday