Merkel a declarat pentru revista Spiegel, într-un interviu publicat joi, că ea și președintele francez Emmanuel Macron plănuiau să organizeze discuții cu Putin în cadrul Consiliului European în 2021, ultima ei vară în funcție. “Nu am mai avut puterea să o fac, pentru că, până la urmă, toată lumea știa că plec la toamnă”, a declarat fostul cancelar.

Merkel, care s-a retras din politică după 16 ani la putere în urma alegerilor din Germania din septembrie 2021, i-a predat oficial funcția lui Olaf Scholz în luna decembrie.

Referindu-se la vizita ei de la Moscova din august 2021, Merkel, care vorbește fluent rusă, a declarat pentru Spiegel: “Sentimentul a fost foarte clar: «În ceea ce privește politica puterii, ai terminat». Pentru Putin, doar puterea contează”. Cu toate acestea, fostul lider conservator a spus despre plecarea ei din politică că era “timpul pentru o nouă abordare” din cauza lipsei de progres din partea guvernului său, nu doar în ceea ce privește Ucraina, ci și privința conflictelor din Moldova, Georgia, Siria și Libia. 

Reamintim, Kremlinul a susținut joi că Ucraina “ar putea pune capăt suferinței sale prin îndeplinirea cerințelor Rusiei”, fără a menționa care sunt aceste cerințe.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday