Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) reacționează într-un comunicat de presă la ceea ce califică a fi ,,o nouă încercare de dezinformare din partea ministrului Tudorel Toader”, precizând că ,,tema duratei mandatului directorilor de penitenciare este una falsă și ascunde politizarea prin împuterniciri repetate și, deseori, ilegale a șefilor penitenciarelor”.

Sindicatul susține că ,,ministrul Justiției dezinformează grosolan opinia publică, realitatea fiind că, de când acesta este în funcție, a blocat concursurile pentru ocuparea posturilor de director de penitenciare după ce le-a anuțat pe site-ul instituției (nb!), împuternicind, în schimb, într-un mod lipsit de transparență, în funcții de conducere ofițeri pe care să-i poată controla discreționar la fiecare 6 luni”.

Potrivit reprezentaților FSANP Tudorel Toader l-a împuternicit ilegal pentru cel ce-al treilea mandat în funcția de director general al ANP pe comisarul șef Marian Dobrică, deși în urmă cu doar câteva luni se pronunțase în sensul încetării unor astfel de practici ca fiind ilegale, iar directorul general anunțase în Consiliul de conducere al ANP măsuri în același sens, după discutarea în prealabil a aspectelor tehnice și a alternativelor cu ministrul.

FSANP informează că a depus deja acțiune în instanță pentru suspendarea și anularea Ordinului ministrului justiței (OMJ) 1543/2018 care acordă în mod ilegal cea de-a tria împutenicire, contrar prevederilor legii și a sesizat organele de urmărire penală referitor la comiterea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale, având în vedere că Marian Dobrica îndeplinește acte legate de o calitate pe care în drept nu o poate avea (art. 258, alin. 1 Noul Cod Penal).

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday