Potrivit surselor Reuters, peste 800 de mesaje pro și contra au fost postate pe Apple Slack, forumul intern, aceasta fiind cea mai amplă dezbatere internă, într-o companie care altfel este renumită pentru discreția și cultura păstrării secretului în jurul noilor produse. Slack a fost lansat acum câțiva ani, însă a început să fie folosit tot mai mult de angajații Apple în timpul pandemiei. 

Angajații care au comentat decizia nu par să ocupe funcții cheie în cadrul companiei. În timp ce unii dintre ei au spus că soluția Apple este un răspuns rezonabil la presiunea de a contracara materialele ilegale, alții consideră că speră ca scanarea să fie un pas către criptarea completă a iCloud pentru clienții care doresc acest lucru.

Anunțul de săptămâna trecută atrage critici mai dure din partea celor care s-au simțit mândri atunci când firma lor s-a opus guvernului SUA, în încercarea acestuia de a obține acces legal, în baza unui mandat judecătoresc, asupra conținutului stocat de utilizatorii de iPhone. Acum ei spun că Apple va face în mod voluntar acest lucru, cu consecințe potențial mai grave.

Potrivit Reuters, o coaliție de ONG-uri pregăresc o scrisoare de protest pe care o vor trimite Apple în câteva zile. Apple a declarat că va refuza cererile din partea guvernelor de a utiliza sistemul pentru a verifica telefoanele pentru orice altceva decât materialele ilegale de abuz sexual asupra copiilor. 

Apple spune că va scana fotografiile din iCloud, pentru început, doar ale utilizatorilor din Statele Unite, iar apoi softul va fi extins pe rând și în alte țări. Totuși criticii au arătat că parlamentele naționale sau instanțele din oricare țară ar putea cere la rândul lor extinderea serviciului, iar pentru companie va fi greu de exemplu să refuze autoritățile chineze, în condițiile în care China reprezintă o piață enormă.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday