Într-o intervenție telefonică la postul Antena 3, șeful DSU Raed Arafat a precizat că autoscara care se folosește în astfel de situații a ajuns mai târziu decât primele echipe de pompieri, întrucât autospeciala a fost mobilizată de la o altă structură. În acest interval de timp, femeia a căzut de la etaj. La rândul său, Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea a precizat, tot la Antena 3, că echipele de pompieri au plecat spre locul intervenției la zece minute după primul apel telefonic prin care a anunțat incendiul.

”S-au solicitat la STS datele despre minutele intervenției. Vor fi făcute verificări la nivelul ISU. Așteptăm detaliile care vin de la ISU, dar și de la IGSU. Orice neregulă care arată că nu s-a comunicat corect va fi aspru pedepsită. Pompierii au ajuns acolo, dar autoscara a ajuns mai târziu, de la altă unitate”, a mai spus Raed Arafat.

Conform DSU, autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, la două minute după ce femeia s-a aruncat de la balcon în încercarea de a se salva. Totuși, conform Focus Press, martorii susțin că autoscara a ajuns la mult timp după ce femeia a căzut de la balcon. În plus, camera de supraveghere a unui autoturism care circula în spatele autoscării, sincronizată la dată și oră cu un telefon mobil, arată că mașina pompierilor a ajuns la locul solicitării cu câteva secunde înainte de ora 9.41.

Comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență:

  • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14;
  • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară;
  • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21
  • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas;
  • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25;
  • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță;
  • La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Precizările ulterioare:

  • Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.
  • Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare.
  • Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei.

Incendiul a izbucnit după ora 9, într-un apartament situat la etajul al șaselea, într-un bloc de pe bulevardul Mamaia. În imobil se afla femeia care nu s-a putut autoevacua, dar și soțul acesteia, care a reușit să iasă singur.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday