Raportul obținut de CNN detaliază cazul unui fost militar din Garda Națională care este membru al unui grup neo-nazist considerat extrem de periculos. Soldatul încuraja discutarea deschisă a punctelor de vedere extremiste în timp ce era la serviciu. Totodată, documentul arată modul în care colegii cu aceleași păreri se recunosc între ei prin tatuaje și siglele de pe tricouri.

În timp ce raportul, comandat de Congres și datat în octombrie 2020, a concluzionat că opiniile extremiste nu erau răspândite și că a fost identificat doar un număr redus de cazuri, subliniază, totuși, urgența problemei deoarece “persoanele cu afiliere extremistă și experiență militară sunt o îngrijorare pentru securitatea națională a SUA, deoarece au o capacitate dovedită de a executa evenimente cu impact ridicat”. 

Noul secretar al Apărării, Lloyd Austin, a făcut din combaterea extremismului o prioritate absolută, după insurecția violentă de la Capitoliu în ianuarie. La începutul acestei luni, el a ordonat un repaus militar de 60 de zile, astfel încât comandanții să poată avea discuții cu militarii despre problema extremismului. O analiză CNN a arătat recent că cel puțin 27 de actuali sau foști membri ai armatei SUA se confruntă cu acuzații federale în legătură cu revolta din acea zi.

Raportul oferă recomandări cu privire la modul în care Pentagonul poate utiliza alte resurse guvernamentale, cum ar fi unitățile FBI, pentru a identifica semne că recruții ar putea avea legături cu grupuri extremiste chiar în timpul procesului de verificare și recrutare. Este cunoscut faptul că, în general, militarii sunt ținte pentru grupurile extremiste, deoarece conferă legitimitate acestor grupări și aduc experiență tactică pentru a-și desfășura atacurile – se mai arată în raport.

Cu toate acestea, în momentul de față nu există o regulă oficială sau o reglementare conform căreia membrii armatei identificați ca extremiști trebuie să părăsească armata, cu excepția Marinei. Autorii raportului consideră că ar trebui implementată o asemenea reglementare pentru toate ramurile serviciului militar.

Analiza completă pe CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday