China, care s-a bazat pe o strategie de carantinare severă, testare în masă a populației și o campanie de vaccinare intensă, a raportat 57 de cazuri noi pe 6 iulie, cu 23 de cazuri mai mult decât au fost înregistrate cu o zi în urmă. A fost cel mai mare număr de infectări de la sfârșitul lunii ianuarie. 15 dintre aceste cazuri au fost locale, înregistrate în orașul Ruili din provincia Yunnan, la granița cu Myanmar. Autoritățile au decis închiderea orașului și a mai multor afaceri, cerând locuitorilor să se izoleze. 

În Coreea de Sud, unde campania de vaccinare este una slabă, autoritățile au raportat cel mai mare număr de cazuri noi din decembrie 2020 până în prezent. Miercuri au fost înregistrate 1.212 cazuri noi, aproape de recordul de 1.240 de cazuri noi înregistrat în această țară. Cazurile provocate de varianta Delta “se răspândesc rapid, în special în zona metropolitană a Seulului”, a transmis agenția coreeană de știri, Yonhap. Varianta s-a răspândit rapid mai ales printre persoanele nevaccinate, cu vârste între 20 – 30 de ani. Doar 30% din populația Coreei de Sud a primit cel puțin prima doză de vaccin. 

Australia, care a vaccinat mai puțin de 10% din populația eligibilă, continuă să înregistreze creșteri ale numărului infectărilor în statul New South Wales, centrul unui nou focar. Miercuri, statul a extins carantina în capitala Sydney timp de încă o săptămână, pentru a încetini răspândirea variantei Delta. 

Și în Thailanda au fost raportate 54 de decese și 6.519 cazuri noi miercuri, varianta Delta reprezentând majoritatea noilor cazuri în Bangkok. Indonezia se află, la rândul ei, într-o situație critică, aproape o mie de angajați din domeniul medical decedând până acum. Similar cu cazul Indiei, și în Indonezia, spitalele se confruntă cu o puternică lipsă de oxigen pentru cei internați în spitale.

Varianta Delta continuă să se răspândească și în Europa, Regatul Unit înregistrând un nou record de infectări. Marți au fost raportate 37 de decese asociate Covid și 28.773 cazuri noi, cel mai mare număr de cazuri din 29 ianuarie. Update: Autoritățile britanice au anunțat miercuri un bilanț în creștere. Pentru prima dată după luna ianuarie au fost înregistrate peste 30 de mii de cazuri noi, mai exact 32.548.

Israel, una dintre țările cu cea mai de succes campanie de vaccinare, a ridicat aproape toate restricțiile în iunie, dar a reintrodus o parte din restricții, printre care și obligativitatea purtării măști de protecție în aer liber, după creșterea numărul de cazuri de coronavirus pe fondul răspândirii variantei Delta.

Varianta Delta este responsabilă de mai mult de jumătatea de cazurile noi și în SUA. Agenția de Prevenire și Control al Bolilor a scos în mai obligația de a purta mască pentru persoanele vaccinate, dar acum, unele regiuni au început să reimpună această măsură, așa cum a făcut Los Angeles săptămâna trecută.

Sursă alternativă: Surse: The Guardian, Sky News, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday