Modulul de camere plasat pe spatele telefonului cuprinde patru camere: cea principală de 108 MP, una de 12 MP ultra wide, una de 10 MP 3x și una de 10 MP cu funcția telephoto. Camera din față (pentru selfie) este de 40 MP.

Modurile de fotografie în noapte și portret au fost îmbunătățite. Un nou mod macro pe care Samsung îl numește amplificator de focalizare folosește camera ultrawide pentru a realiza fotografii la claritate maximă. Telefonul este capabil să filmeze videoclipuri la calitate 8K, având o serie de instrumente utile, cum ar fi o funcția de vizualizare regizor – care arată vizualizarea din trei camere din spate și camera de față simultan. 

Durata de viață a bateriei este, de asemenea, mai mare. Telefonul se menține cu ușurință o zi întreagă de utilizare intensă, ba chiar promite o durată totală de 35 de ore, mai lungă decât bateriile de pe Note 20 Ultra, dar mai scurtă decât cea de 48 de ore a lui iPhone 12 Pro Max. 

S21 Ultra nu este livrat cu căști sau un adaptor de alimentare în cutie, ci doar un cablu de încărcare USB-C, reducându-i amprenta de carbon. Apple a fost prima mare companie care a luat decizia de a-și vinde gama de top fără încărcător sau căști în cutie, motivând că va putea livra mai multe unități și, prin urmare, nu va mai consuma la fel de multă energie ca înainte. Companiile s-au confruntat și cu critici față de această decizie, unii argumentând că prețul telefoanelor devine prea mare, dacă se vinde fără aceste accesorii.

Ca design, Galaxy S21 Ultra arată în mare măsură la fel ca modelele anterioare. Ecranul de 6,8 inch este puțin mai mic decât Note 20 Ultra și S20 Ultra de anul trecut, dar mai luminos. În Europa, vinde dotat cu cea mai recentă generație a procesoarelor proprii Samsung, un Exynos 2100, iar în SUA și China cu Qualcomm, tot de ultimă generație. Există mai multe versiuni disponibile, în funcție de gradul de stocare și de memorie RAM.

Un nou parteneriat între Samsung și Google aduce aplicația Discover feed și Mesaje text în seria S21. Sunt de asemenea prezente diverse aplicații și sisteme Microsoft pentru conectarea datelor și aplicațiilor la Windows 10. 

Analiza completă pe The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday