Un astfel de rezultat ar aduce presiuni asupra liderilor UE care doresc o integrare mai profundă după Brexit. Analiza Reuters se bazează pe sondaje realizate de diverse entități în statele membre. O eventuală ascensiune a euroscepticilor ar veni pe fondul reducerii mandatelor din Parlament la 705, de la 751, după retragerea Marii Britanii din UE.

Cel mai mare grup va rămâne cel al popularilor, în care intră și partidul Angelei Merkel, cu o pondere de 180 de locuri, față de 219 în prezent.

Actuala popularitate a partidelor din noua coaliție eurosceptică a Italiei va crește scorul grupurilor din care fac parte, scrie Reuters. În aceeași analiză se face referire și la rezultatele surprinzătoare obținute și de Alternativa pentru Germania.

Reuters amintește că aceste evoluții ar putea fi influențate și de faptul că fostul strateg-șef al lui Trump deschide o fundație în Europa pentru a susține formațiunile populiste de dreapta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday