Politico a realizat o sinteză a veniturilor persoanelor propuse de președintele-ales Joe Biden care s-ar putea confrunta cu reacții negative la audierile pentru funcții, pe fondul colaborărilor avute cu bănci sau companii și a sumelor câștigate.

  • Janet Yellen, persoana aleasă de Joe Biden pentru funcția de secretar al Trezoreriei a încasat mai mult de 7,2 milioane de dolari de la mari corporații, inclusiv Citi, Goldman Sachs, Google, City National Bank, UBS, Citadel LLC, Barclays, Credit Suisse, Salesforce și multe altele. Fost președinte al Rezervei Federale (FED), Yellen a făcut aproape 1 milion de dolari ținând nouă discursuri numai pentru Citi și încă 800 de mii de dolari din relația cu Citadel, un fond inițiat de donatorul republican Ken Griffin. 
  • Antony Blinken, candidatul lui Biden la funcția de secretar de stat, a avut printre clienți pe gigantul de investiții Blackstone, Bank of America, Facebook, Uber, McKinsey&Company, conglomeratul japonez SoftBank, compania farmaceutică Gilead, banca de investiții Lazard, Boeing, AT&T, Royal Bank of Canada, LinkedIn și casa de licitații Sotheby’s. Blinken a încheiat un acord pentru a-și vinde participația la WestExec, care este evaluată între 500.000 și 1 milion de dolari. De asemenea, el intenționează să-și cedeze o participație la WestExec Ventures, evaluată între 1 milion și 5 milioane de dolari.
  • Alegerea lui Biden pentru funcția de director al serviciului de informații naționale, Avril Haines, a fost, de asemenea, director și consultant la WestExec. Haines a raportat 180.000 de dolari în comisioane de consultanță de la Palantir, o companie de exploatare a datelor care a avut contracte guvernamentale cu agenții precum Serviciul de Imigrări al SUA. Compania din Silicon Valley a fost fondată de Peter Thiel, un proeminent conservator pro-Trump.

Sursă: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday