The New York Times a analizat cifrele generale de mortalitate pentru ultima săptămână din iunie, din statele Oregon și Washington, din nord-vestul SUA, și a ajuns la concluzia că din cele 610 decese în exces, doar 60 au fost legate de coronavirus.

Dar cercetătorii consultați spun că decesele din săptămâna în care au fost stabilite noi recorduri de temperatură (47 de grade Celsius) pentru zona respectivă, arată doar o poză pe termen scurt. Valurile de căldură afectează într-un mod mai accentuat persoanele în vârstă, iar efectele pot fi înregistrate și mai târziu. Astfel, autoritățile au raportat și o creștere a intervențiilor făcute de serviciile medicale de urgență, care între 25 și 30 iunie, au înregistrat aproape trei mii de solicitări venite de la persoane care s-au simțit rău din cauza caniculei. Potrivit NY Times, oficialii CDC au declarat că numărul deceselor ar putea crește în următoarele săptămâni.

“Când este foarte cald afară, decesele cauzate de accident vascular cerebral cresc cu siguranță, dar crește și numărul decesele cauzate de tot felul de alte afecțiuni cronice”, a spus Kate Weinberger, cercetător la Universitatea din Columbia Britanică.

Cotidianul american mai arată că înțelegerea efectelor pe care valurile prelungite de caniculă le au asupra corpului uman este importantă pentru autorități, care trebuie să gândească și să implementeze pentru viitor proceduri care să protejeze populația în condițiile în care este de așteptat ca astfel de perioade caniculare să devină tot mai frecvente.

Sursa: The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday