Autoritatea SUA la nivel global a ajuns să fie în scădere, în condițiile în care atât aliații, cât și inamicii Americii au refuzat să recunoască sancțiunile impuse de Administrația Trump împotriva Iranului, după denunțarea înțelegerii nucleare semnată anterior de Barack Obama.

Cel mai recent exemplu a avut loc joi, când Secretarul de Stat Mike Pompeo a mers personal la sediul ONU pentru a cere reintroducerea unor sancțiuni împotriva Teheranului, susținând că a încălcat Acordul nuclear semnat din 2015. 

Însă doar Republica Dominicană a votat în favoarea acestei solicitări, provocând nemulțumirea secretarului de stat american. Acesta a spus despre Marea Britanie, Franța și Germania că “s-au aliat cu ayatolahii”. Chiar dacă ar reuși într-un final reintroducerea acestor sancțiuni, va mai dura până când SUA vor recupera din autoritatea pierdută în timpul mandatului lui Donal Trump.

Acesta poate fi totodată și începutul unui lung șir de procese la nivel internațional, începute de marile companii care contestă sancțiunile impuse de SUA celor care fac afaceri cu Iranul.

 

Analiza completă pe New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday