Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii august au avut loc 49.656 de căsătorii față 89.783 câte au fost în același interval din 2019. Cununiile civile nu presupun însă organizarea obligatorie a unei nunți sau a unei petreceri de amploare, dar nu există o statistică a numărului de nunți (petreceri) organizate anual.

Cert este faptul că, dacă în perioada de carantină numărul căsătoriilor înregistrate (unele oficiate ulterior) a scăzut la cel mai mic nivel din istorie (sub două mii în aprilie), în august, perioadă considerată sezon al nunților, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 14.929 căsătorii, cu peste opt mii mai puține decât în august 2019. 

Numărul divorţurilor pronunţate în primele opt lunii ale anului a fost de 13.598, față de 19.615, în primele opt luni din anul trecut.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday