În contextul pandemiei și a creșterii exponențiale a timpului petrecut acasă, la care se adaugă și creșterea puterii de cumpărare a românilor, firma de consultanță Bucharest Real Estate Club arată că piața rezidențială din Capitală a intrat într-o perioadă de efervescență.

Astfel, volumul total de investiții, pe toate sub-segmentele pieței imobiliare din București este de 3,5 miliarde de euro, din care sectorul rezidențial middle & upper class quality reprezintă un miliard de euro, în 60 de proiecte care au termen de predare până în 2023.

În continuare, potrivit sursei citate, zona care atrage cele mai multe proiecte din clasa superioară este cea de nord, pe zonele Barbu Văcărescu – Floreasca, Aviației, Pipera, Băneasa, Expoziției sau Sisești – Străulești.

Tendințele principale ale sectorului rezidențial în 2021:

  • Apartamentele de două camere rămân majoritare în mixul dezvoltărilor rezidențiale pentru segmentul de mijloc, fiind cele mai căutate și abordabile din punctul de vedere al costului de achiziție.
  • Cererea pentru case este în creștere cu 30%, însă majoritatea proiectelor se concentrează pe apartamente în zone bine urbanizate.
  • Pandemia favorizează proiectele cu facilități multiple pentru locatari: zone verzi, locuri de joacă pentru copii sau spații destinate practicării sportului în aer liber.
  • Noi tipuri de compartimentări: în condițiile migrării spre un format de lucru hibrid în perioada următoare (câteva zile de la birou și câteva zile de acasă), dezvoltatorii iau în considerare pentru noile proiecte zone delimitate pentru amenajarea unui birou, ce poate oferi un confort ridicat.

Datele Agenției Naționale de Cadastru Imobiliar indică pentru 2020 un volum de vânzări rezidențiale cu 19% mai ridicat decât în 2019, în ciuda blocajului de două luni, pe perioada stării de urgență din primăvara lui 2020, se mai arată în analiză.

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday