618 mii de adolescenți încep azi școala, în cele 1468 de licee din România, potrivit Institutului Național de Statistică. Alți 100 de mii urmează cursurile școlilor profesionale, iar la școlile postliceale și de maiștri sunt încadrați 92,5 de mii de tineri.

Teoretic, liceele din România dispun de 37.033 de săli de clasă, ceea ce ar permite, dacă acestea ar fi repartizate proporțional în teritoriu, formarea unor clase de 16 elevi.

Învățământul teoretic cuprinde puțin peste 50% din totalul liceenilor, cu 29% dintre ei încadrați la profilul real și 21% la cel uman.

Infrastructura liceelor din România dispune de 7.868 de laboratoare școlare (în medie cinci la fiecare liceu), 1391 de săli de sport (mai puține decât numărul liceelor), 1534 de terenuri sportive și 10 bazine de înot.

Învățământul tehnic (industrial) dispune de 3.428 de ateliere școlare (separat de școlile profesionale), dar numai 17% dintre liceeni (107 mii) sunt încadrați aici, la care se mai adaugă încă pe atâția în liceele cu profil de servicii.

Sursa: INSSE

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday