Indicele Sentix pentru zona euro a scăzut la 9,3 de la 19,2 în luna mai. Prognoza Reuters a fost de 18.4. Căderea s-a datorat evaluării mai slabe a investitorilor privind condițiile actuale, dar și așteptărilor economice mai scăzute, care au scăzut la cel mai scăzut nivel din august 2012.

“Noul guvern din Italia provoacă mari îngrijorări cu privire la zona euro în rândul investitorilor”, a scris într-o notă Manfred Huebner, director general al Sentix.

O coaliție italiană, considerată în general ostilă față de euro, a preluat puterea vineri, calmând piețele care fuseseră speriate de posibilitatea unei noi alegeri care ar fi putut deveni în mod efectiv un referendum cu privire la posibilitatea de a părăsi moneda unică.

Investitorii rămân însă nervoși, din moment ce coaliția promite să sporească cheltuielile, să reducă impozitele și să conteste regulile fiscale ale Uniunii Europene, ceea ce ar contribui la strângerea datoriilor italiene.

Indicele Sentix pentru Germania a scăzut pentru a cincea lună consecutiv, deoarece economia se confruntă tarifele SUA pentru importurile de oțel și aluminiu din Uniunea Europeană, care au intrat în vigoare la 1 iunie.

Sentix a efectuat sondajul pe 920 de investitori, între 31 mai și 2 iunie, la o zi după intrarea în vigoare a tarifelor din S.U.A.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday