ifo Institute anticipează o creștere semnificativă a exporturilor, după un aprilie catastrofal, precizând însă că acestea vor rămâne încă la un nivel mult scăzut față de situația anterioară.

Astfel, așteptările privind exportul au crescut de la -50,2 puncte la -26,9 puncte, odată cu relaxarea restricțiilor de circulație în numeroase țări.

Deși această creștere accentuată într-o singură lună este fără precedent, companiile sunt încă departe de a fi optimiste. Analiștii cred că nivelul exporturilor va fi ceva mai puțin afectat decât se aștepta luna trecută, iar încrederea în sectoarele cheie a crescut semnificativ.

Creșterea a fost cea mai clară în industria auto, dar și în sectorul energetic.

Economia germană s-a contractat cu 2,2% în primul trimestru, după o contracție de doar 0,1% în ultimele trei luni ale anului 2019. Guvernul se așteaptă ca producția națională să scadă cu 6,3% în acest an, asistând la recesiunea cea puternică de după al Doilea Război Mondial.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday