Anunțul vine după ce Apple și-a lansat propriul serviciu “cumperi acum, plătești mai târziu” (BNPL), sub numele Apple Pay Later. Este prima companie Big Tech care a lansat un produs BNPL în SUA, ceea ce a provocat și îngrijorările autorităților. 

Noul serviciu va permite clienților să plătească online produsele achiziționate în patru rate pe o perioadă de șase săptămâni, fără dobândă, Apple ocupându-se și de finanțare, fără să apeleze la o altă companie autorizată în acest sens.

Rohit Chopra, reprezentant al Biroului pentru Protecție Financiară (CFPB) a declarat că instituția va analiza modul de funcționare al BNPL, la care apelează tot mai multe companii. Autoritățile sunt îngrijorate de posibilitatea ca acesta să aibă o influență negativă asupra concurenței din sectorul Big Tech, dar și al protecției datelor personale ale clienților.

Biroul pentru Protecție Financiară este interesat de mult timp de modul în care companiile folosesc sistemul BNPL. În octombrie, a solicitat informații despre modul în care funcționează sistemele de plată ale Amazon, Apple, Facebook, Google, PayPal și Square. 

Accesul companiilor la datele clienților prin rețele de plată integrate în sistemele de operare mobile sau prin aplicații preinstalate vor putea fi folosite de acestea “pentru a obține informații și mai profunde asupra comportamentului consumatorilor”, a afirmat Chopra. 

În acest sens, una dintre cele mai mari îngrijorări este legată de China, unde Alipay și WeChat Pay au din ce în ce mai mulți utilizatori. FT precizează că sectorul BNPL a înregistrat un număr record de utilizatori în timpul pandemiei de coronavirus.

Analiza completă Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday