În cadrul evenimentului Tesla’s Battery Day de săptămâna trecută, CEO-ul Elon Musk a anunțat o tehnologie despre care spune că va face bateriile mai ieftine și mai puternice. Mai exact, costurile bateriilor electrice ar urma să scadă cu 56%, ceea ce ar permite lansarea pe piață a unui model Tesla cu un preț de doar 25 de mii de dolari și care va avea o autonomie de cel puțin 300 de mile. Totuși, bateria revoluționară va fi disponibilă abia peste trei ani.

Analiștii Forbes apreciază că în acest mod mașinile care funcționează cu combustibili fosili ar urma să fie scoase de pe piață, deoarece până atunci tehnologia încărcării mașinilor va evolua. Oamenii vor avea de ales între o mașină cu motor pe combustie și o mașină electrică, cu o autonomie de 300 de mile, cu tehnologii de ultimă generație și mai rapidă. De asemenea, precizează analiștii, oamenii nu vor mai avea argumentul „nu pot să cumpăr o mașină electrică deoarece este prea scumpă”.

Prețul de 25 de mii de dolari nu sună neapărat impresionat, notează Forbes, care precizează că în America poți cumpăra o Toyota Corrolla cu motor pe combustie la prețuri începând de sub 20 de mii de dolari. Analiștii precizează însă că nu aceasta este piața pe care o țintește Tesla cu noul model.

În SUA, Tesla 3 se vinde la prețuri puțin sub 40 de mii de dolari, dar a fost evident încă de la început că  modelul țintește piața modelelor de lux de clasă medie, precum BMW Seria 3, ale căror vânzări le-a depășit deja. În Europa, noua mașină de 25 de mii de dolari va intra în concurență cu popularul VW Golf, care costă puțin peste 23 de mii de dolari și care reprezintă cel mai bun raport calitate – accesibil. 

Musk declara că îmbunătățirea noii bateriei va permite prețul de 25 de mii de dolari în cel mult trei ani. În Marea Britanie, Modelul 3 se vinde cu aproximativ 40 de mii de lire sterline, însă prețurile benzinei și motorinei sunt mult mai mari decât în alte state astfel că diferența de cost de funcționare va fi una semnificativă.

Sursa: Forbes.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday