Circa jumătate din sumă este compusă din credite care ajung la scadență între 2021 și 2024. În cadrul acestor contracte, Trump a garantat cu hotelul din Washington, D.C., cu terenul de golf din Miami, zgârie-norul din Chicago și cu Trump Tower și Trump Plaza din New York. 

Cealaltă jumătate de datorie rezultă din cota de 30% pe care o deține în companiile care au dezvoltat clădirile de birouri din Manhattan și San Francisco, și care au datorii totale de 1,5 miliarde de dolari. În această afacere, răspunderea sa este limitată, teoretic, cea mai mare cotă fiind deținută de fondul Vornado Realty Trust, dar aici analiza Forbes identifică și un potențial conflict de interese, în funcție de ieșirea fondului respectiv din afacere, sau de o refinanțare a ei, în care potențiali investitori sau bănci ar fi interesați să finanțeze confortul financiar al președintelui. De altfel, lucrurile pot sta într-un mod similar ori de cîte ori unul din împrumuturile uriașe în care Organizația Trump este implicată va ajunge la scadență. 

Scadența împrumuturilor lui Trump:

  • septembrie 2021 – împrumut total de 541 de milioane de dolari, garantat cu clădirea de birouri din San Francisco
  • septembrie 2022 – 100 de milioane de dolari, girat cu Trump Tower din New York
  • noiembrie 2022 – 285 de milioane de dolari, girat cu partea sa din clădirea de birouri din Manhattan
  • 2023 – 135 de milioane de dolari, garantat cu terenul de golf din Miami
  • 2024 – 170 de milioane de dolari, cu garanție hotelul din Washington, D.C.

Și hotelul din Chicago, unde Trump deține 52% din acțiuni, a fost folosit pentru contractarea unei sume estimate de Forbes la 45 de milioane de dolari. Conform Washington Post, acesta avea un profit operațional de doar 1,8 milioane de dolari în 2018.

Forbes evaluează și câteva din proprietățile Președintelui Trump, pentru cazul în care acesta ar trebui să le vândă pentru a-și plăti datoriile: 

  • clubul de golf din Miami – 180 de milioane de dolari
  • avioanele și elicopterele private – 24 de milioane de dolari
  • penthouse-ul din New York – 45 de milioane de dolari
  • crama din Virginia – 30 de milioane de dolari
  • conacul din New York – 30 de milioane de dolari
  • casa din St. Martin – 12 milioane de dolari.

Comentând faptul că Joe Biden strânge în campania electorală mai mulți bani decât el de la donatori, Donald Trump a spus că lui i-ar fi ușor să facă bani, folosindu-și influența, dar că nu vrea acest lucru. 

La un miting în Arizona, Trump a și imaginat o posibilă conversație cu președintele Exxon: “Ce mai faci? Cum mai merg treburile în energie? Când te apuci de explorare? Oh, ai nevoie de niște licențe? Știi, mi-ar plăcea (pentru tine) să trimiți 25 de milioane pentru campania mea. Desigur, domnule!”, și-a încheiat Trump dialogul imaginar cu președintele companiei petroliere.

Imediat după aceea Exxon chiar a dat un comunicat de clarificare, în care a precizat că nicio discuție telefonică nu a avut loc între Donald Trump și președintele companiei petroliere.

Sursa: Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday