Simona Halep a triumfat duminică noapte în turneul de la Toronto, performanță în urma căreia a obținut 900 de puncte WTA și un cec în valoare de 439.700 de dolari. Astfel, și-a asigurat reintrarea în Top 10 Mondial după mai bine de un an.

Românca a trecut și de borna de 40 de milioane de dolari câștigate de pe urma competițiilor, conform statisticilor date publicității de către WTA. La acest capitol este depășită doar de Serena Williams, care a obținut peste 94 de milioane de dolari din tenis, și de Venus Williams, cu peste 42 de milioane. Serena a anunțat recent că se va retrage din activitate anul acesta, iar Venus (42 de ani) este în afara Top 500 WTA.

Simona Halep a câștigat anul acesta două competiții (Melbourne – în ianuarie, și Toronto – august). În toată cariera, a triumfat în 24 de competiții, inclusiv la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

Sursa: WTA Career Prize Money

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday