O analiză post-electorală realizată de echipa sa de campanie arată că alegătorii din zece state cheie au evaluat pandemia ca fiind tema determinantă pentru vot, iar președintele Trump a pierdut lupta electorală atât prin modul în care a gestionat-o, dar și prin atitudinea sa față de portul măștii.

Alegătorii au susținut în mod covârșitor (75%) purtarea măștii de protecție, în timp ce Trump a evitat luni bune să o poarte, iar după ce a ieșit din spitalul unde a fost tratat de Covid, a dat-o jos în mod ostentativ, de la balconul CAsei Albe. În același timp, “autopsia” campaniei sale electorale, arată că americanii au o mare încredere în medicul Anthony Fauci, cel mai important specialist în boli infecțioase din țară, în timp ce Trump a intrat frecvent în contradicție cu acesta, amenințându-l uneori cu demiterea.

Deși Donald Trump a câștigat majoritatea alegătorilor pentru care economia a fost tema determinantă la vot, cei care au dat votul influențați de criza coronavirusului au avut o pondere mai mare. De asemenea, alegătorii de peste 65 de ani s-au îndepărtat de fostul președinte, iar cei indeciși, care au luat hotărârea de vot în ultimul moment, au optat în final pentru Joe Biden. 

Surprinzător, nominalizarea judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă a fost de asemenea un factor care a dus la pierderea voturilor de către Donald Trump. 

Potrivit Washington Post, analiza mai relevă că alegătorii au acordat fostului vicepreședinte Mike Pence mai multă încredere față de cea acordată vicepreședintei Kamala Harris, dar acest lucru nu a fost un factor determinant.

Sursa: Washington Post

Foto: Unsplash/Gayatri Malhotra

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday