Săptămâna trecută, un mic grup de protestatari a manifestat în fața Școlii Catolice St. Thomas More din orașul Blaydon, din nord-estul Angliei, în timp ce copiii intrau pe porțile școlii. Într-o scrisoare postată pe site-ul instituției, directorul Jonathan Parkinson a precizat că mai mulți elevi au fost “profund afectați de modul în care au fost tratați și de imaginile care li s-au arătat” și că poliția a fost informată cu privire la incident.

Am dori să reiterăm faptul că rolul școlii în acest sens este de a găzdui echipa de vaccinare. Nu ne-am exprimat opinia cu privire la vaccinarea sau nu a copiilor, deoarece aceasta este o decizie care trebuie luată de către familii“, a spus Parkinson.

Luna trecută, directorul unei școli din Nottinghamshire, în centrul Angliei, a sesizat poliția după ce instituția sa a primit “mesaje abuzive și amenințătoare” de la militanții anti-vaccinare. Elevilor li s-au înmânat pliante cu informații false și au fost puse la dispoziție afișe care acuză școala că “tratează copiii ca pe cobai”.

În Marea Britanie, imunizarea a devenit disponibilă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani la sfârșitul lunii trecute, fiecăruia urmând să i se ofere o singură doză de vaccin Pfizer/BioNtech. Mulți vor avea acces la vaccin prin intermediul unui program organizat în propria școală. Consimțământul părinților va fi solicitat, dar elevii mai mari, care pot lua decizia singuri, pot fi vaccinați indiferent de ce cred părinții lor despre asta.

Totuși, grupul anti-vaccinare Outreach Worldwide a postat pe Instagram apeluri pentru ca susținătorii acestuia să promoveze “campania de consimțământ informat” în fața unor anumite școli, la anumite ore, pentru a mări impactul asupra elevilor: “Apărați-vă copii. În ziua vaccinării la școala voastră, întrerupeți pașnic activitatea”. Alte fotografii arată pancarte cu mesaje care includ “Mame împotriva vaccinării copiilor” și “Aceste vaccinuri ne afectează adolescenții”.

Rata de infectare cu coronavirus rămâne ridicată în Marea Britanie, deși campania de vaccinare de succes a determinat ca rata spitalizărilor și a deceselor să scadă semnificativ. Ultimele cifre ale ONS arată o creștere accentuată a testelor pozitive la copiii între 11 și 16 ani, de când școlile s-au redeschis la începutul lunii septembrie.

Sindicatele din educație arată că încă sunt multe școli în care lipsesc peste 10% dintre elevi din cauza infectării, iar ministrul pentru Educație din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a avertizat că elevilor li se poate cere să poarte din nou măști în clasă dacă situația pandemică se va înrăutăți semnificativ.

Eforturi făcute de antivaxxeri pentru dezinformarea copiilor și a părinților în privința vaccinării sunt înregistrate și în SUA, Franța și Italia. În țările UE, aceștia susțin numesc “Certificatul verde european”, acordat celor care se vaccinează, ca fiind “certificat nazist”. 

Analiza integrală: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday