Carantinarea zecilor de jucători de tenis care au mers recent în Australia, după ce la bordul aeronavelor cu care au ajuns la turneu s-au descoperit persoane infectate cu coronavirus, a ridicat întrebarea dacă evenimentele sportive internaționale la scară largă pot avea loc în mijlocul unei pandemii. Răspunsul la această întrebare ar putea oferi un răspuns dificultăților cu care se confruntă Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate să aibă loc în vară.

Numeroși jucători care au sosit în statul australian Victoria (Melbourne) au fost plasați într-o carantină de 14 zile înainte de turneu. Unii dintre ei au posibilitatea de a ieși și a se antrena timp de cinci ore singuri, însă cei mai mulți nu au putut să părăsească camerele hotelului și se află în imposibilitatea de a se antrena, în conformitate cu regulile stricte de carantină. Sportivii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la avantajele celor care au posibilitatea de a se antrena față de cei care se află în izolare.

Novak Djokovic s-a declarat “frustrat” de această problemă și a prezentat o listă de propuneri ce ar slăbi restricțiile de carantină impuse, inclusiv mutarea jucatorilor în case cu terenuri, mâncare mai bună și reducerea numărului de zile petrecute în izolare. Ca răspuns, premierul din Victoria, Daniel Andrews, a spus: „Oamenii sunt liberi să ofere liste de cereri, dar răspunsul este nu”. 

De altfel, Victoria a fost într-un blocaj dur timp de 111 zile anul trecut. Locuitorii s-au confruntat cu închiderea afacerilor, carantină strictă și pierderea locurilor de muncă. Prin urmare, locuitorii din zonă au transmis că preferă ca jucătorii de tenis să respecte aceleași reguli stricte.

De asemenea, problemele legate de Australian Open a scos la iveală dificultățile de desfășurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Președintele Japoniei a declarat că este hotărât să continue organizarea. 

Dick Pound, reprezentant al Comitetului Olimpic Internațional a spus că este puțin probabil ca jocurile să poată fi amânate din nou și, prin urmare, orice întârziere suplimentară ar însemna probabil anularea lor.

Analiza integrală: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday