Marea Britanie. Elevii ar fi trebuit să se întoarcă la școală de luni, după vacanța de Crăciun, dar guvernul a amânat cu două săptămâni reînceperea cursurilor față în față, pentru aproape toți liceenii și o parte a copiilor din școala primară. În acest timp, autoritățile speră să pună la punct, cu ajutorul militarilor, un sistem de testare în masă a elevilor. Duminică, premierul Boris Johnson a recunoscut că școlile ar putea fi nevoite să rămână închise pentru o perioadă nedeterminată. Chiar și așa, sindicatele spun că profesorii se tem să se întoarcă la cursuri.

Germania. La jumătatea lunii decembrie, odată cu instituirea carantinei la nivel național, școlile au trecut la cursuri online. Săptămâna aceasta guvernul este așteptat să decidă prelungirea carantinei și implicit întârzierea redeschiderii școlilor.  

Italia. Autoritățile și-au propus o deschidere eșalonată a școlilor începând de săptămâna viitoare, dar există temerea că numărul infecțiilor ar putea crește și școlile ar fi nevoite să se închidă din nou.

Și în Irlanda și Spania, sindicatele profesorilor și unii lideri locali solicită guvernelor federale să amâne redeschiderea școlilor.

Franța. Școlile își vor relua cursurile începând de azi, în ciuda reținerilor experților medicali, profesorilor și părinților care atrag atenția că numărul infecțiilor este în creștere și se tem de noua tulpină de Covid din Marea Britanie.

În weekendul proaspăt încheiat, Ungaria a desfășurat o campanie de vaccinare în rândul personalului din grădinițe și școli, înainte de reluarea efectivă a activităților față în față.

CNN notează că în Europa, închiderea școlilor este văzută pe scară largă ca o ultimă soluție.

Surse alternative: CNN, BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday