Criza climatică a devenit o problemă-cheie nu doar pentru alegătorii americani, ci pentru oamenii din întreaga lume. Deciziile pe care le va lua (sau nu le va lua) următorul președinte SUA în următorii patru ani vor fi esențiale pentru evitarea celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

Un raport de referință din 2018 al Grupului interguvernamental al ONU privind schimbările climatice (IPCC) a declarat că omenirea are timp până în 2030 pentru a reduce suficient de mult emisiile și pentru a evita un dezastru climatic.

Oamenii de știință, decidenții politici și activiștii spun, potrivit CNN, că lumea are nevoie de un președinte american care să insiste pe politicile pentru mediu, din două motive. Primul este faptul că multe națiuni au în vedere măsurile propuse și adoptate de SUA când gândesc strategiile proprii. În al doilea rând, SUA este al doilea cel mai mare poluator de pe planetă (după China), ceea ce înseamnă că are obligația morală de a acționa.

Concentrațiile globale de dioxid de carbon – principalul factor de încălzire al planetei – sunt la niveluri mai ridicate decât în orice moment al istoriei. Kim Cobb, profesor și cercetător în domeniul paleoclimatului și schimbărilor climatice la Georgia Tech a declarat „Este vorba despre oameni și trebuie să ne trezim cu toții. Nu este vorba despre salvarea urșilor polari și recifele de corali, ci despre noi. Pur și simplu nu ne putem permite să ignorăm această provocare globală, care reprezintă o amenințare directă pentru țara noastră”.

Președintele Donald Trump a eliminat reglementările și politicile interne de mediu menite să limiteze încălzirea globală, iar la nivel internațional, a retras SUA din Acordul climatic de la Paris. În timpul dezbaterii prezidențiale finale Trump a afirmat în mod fals că SUA au „cel mai curat aer” și „cea mai curată apă” și a numit India și China „murdare”. La aceeași dezbatere, Joe Biden a reiterat unul dintre mesajele sale de campanie cu privire la importanța temelor climatice. 

Sursă: CNN

Sursă foto: Markus Spiske/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday